Stichting Schuldhulp Duin- & Bollenstreek

Onze uitgangspunten

De Stichting SHDB is een hulpverlenende- en ondersteunende organisatie.

Aan onze schuldhulpverlening en juridisch dienstverlening liggen de volgende uitgangspunten ten grondslag.

1. Voor iedereen

Iedereen, zowel particulieren als ondernemers, die hulp nodig heeft kan bij de Stichting SHDB terecht.

2. Lage kosten

De service verlening van de Stichting SHDB is niet kosteloos.
    De Stichting SHDB een non-profit organisatie maar ook non-profitorganisaties heeft kosten en moet rekeningen betalen.
    Een eerste gesprek is echter altijd kosteloos en vrijblijvend.
    Voor hulp bij bijvoorbeeld inkomensbeheer berekenen wij het wettelijk vastgesteld minimum. Schuldhulpverlening daarentegen is voor cliënten kosteloos.
    Juridische dienstverlening is evenmin kosteloos. Maar bij de het berekenen van de kosten wordt heel nadrukkelijk rekening gehouden met de financiële mogelijkheden van degene die hulp nodig heeft. Uiteindelijk wordt er altijd hulp geboden.

3. Zonder winstoogmerk

De Stichting SHDB werkt zonder winstoogmerk. Daarom kunnen wij de kosten voor onze hulpverlening zeer laag houden en in een aantal gevallen zelfs hulp aanbieden zonder dat kosten in rekening worden gebracht.

4. Vrijwilligers maar professionals

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn professionals (waaronder oud ondernemers) die elk op hun eigen vakgebied hun sporen hebben verdiend.
    Voor de meer juridische problemen en vragen werken wij nauw samen met Best Legal Service en een aantal advocaten kantoren.

5. Altijd hulp

De Stichting SHDB helpt u altijd verder. Ook als wij zelf niet de juiste hulp kunnen bieden, dan zorgen wij ervoor dat u wordt doorverwezen naar de instanties en organisaties die wel iets voor u kunnen betekenen.

Waar staan wij voor:

Iedereen in deze samenleving die hulp nodig heeft, of het nu gaat hulp bij financiële problemen of juridisch advies, heeft in beginsel recht op hulp. Daarom helpt de Stichting SHDB iedereen ongeacht geloof of afkomst en ongeacht iemands financiële mogelijkheden.

shutterstock_39963793

Ons werkgebied is Zuid-Holland. Onze cliënten komen uit Katwijk, Noordwijk, Lisse, Sassenheim, Hillegom, Leiden, Oegstgeest, Voorhout, Wassenaar en Den Haag en omstreken.