Juridische zaken

Ondersteuning bij juridische kwesties

De Stichting SHDB verleent ondersteuning en advies bij het opstellen en afsluiten van contracten (o.a. contracten die een onderneming afsluit bij derden en waarbij deze eerst worden beoordeeld op de voor en nadelen en correcte juridische inhoud), huurgeschillen en arbeidsgeschillen. Een voorbeeld dat we veel tegen komen zijn private lease contracten voor particulieren:

Private auto lease voor particulieren

Weet je dat een zo’n private leaseovereenkomst een looptijd heeft van minimaal 36- 48- of zelfs 60 maanden en je daar niet zomaar van af kan als je door wat voor omstandigheden dan ook de maandelijkse leasekosten niet meer kunt opbrengen en de leasemaatschappij in het ergste geval je sommeert om de auto in te leveren of terug laat halen.

Daarmee ben je er nog niet van af want je krijgt over de periode dat de leaseovereenkomst nog loopt een soort boete rekening toe gestuurd over de nog verschuldigde restant termijnen van de overeenkomst en dat kan behoorlijk in de papieren lopen.

judge-1587300_1280

Een nieuwe auto voor een vast laag maandbedrag en alles inbegrepen behalve de brandstof

Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk maar realiseer je wel dat dit maandbedrag meestal is gebaseerd op een gebruik van maximaal 10.000 kilometer per jaar en alle meer gereden kilometers extra in rekening worden gebracht wat flink kan oplopen als je per jaar meer rijd dan de overeengekomen 10.000 kilometer.

Het is dan ook aan te raden voordat je een leaseovereenkomst afsluit goed na te gaan of je niet meer dan 10.000 kilometer per jaar rijd en zo ja, sluit de overeenkomst dan af op bijvoorbeeld een jaar kilometrage van 12.500 – of 15.000 kilometer en zal je zien dat het maandelijks te betalen bedrag een stuk hoger wordt wat beter is dan achteraf een rekening krijgen voor de extra gereden kilometers en waar je misschien niet op hebt gerekend want;

Die extra gereden kilometers zijn namelijk extra kostbaar doordat de restwaarde van de auto aan het eind van de leaseovereenkomst lager is dan bij het aangaan van de leaseovereenkomst is berekend en waarop de maandelijkse leasetermijnen zijn vastgesteld en waardoor de leasemaatschappij minder terug krijgt als de auto na afloop van de overeenkomst wordt ingeruild of verkocht.

Informeer altijd of je een verzekering bij de leaseovereenkomst kan afsluiten voor het geval je niet meer instaat bent om de maandelijkse leasekosten te betalen en de auto moet teruggeven en niet achteraf nog een forse rekening gepresenteerd krijgt.

Wil je een advies of je een private leaseovereenkomst wel verantwoord kunt afsluiten, bel of mail ons, dan nemen we samen met jou de overeenkomst en je financiën door zodat je zeker weet of het aangaan van zo’n leaseovereenkomst, hoe aantrekkelijk dan ook, wel een juiste en verantwoorde beslissing is.

Wij werken samen met: debestlegalservices.com