11 maart 2020

Gescheiden en achterblijven met flinke schulden

Je bent gescheiden en alle bezittingen zijn onderling verdeeld volgens afspraak.

Dan komen er ineens schuldeisers bij je aankloppen wat in de praktijk regelmatig voor komt als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest.

As je samen hebt gewoond en een lening- en/of hypotheek hebt ben je hoofdelijk aansprakelijk voor het nakomen van verplichtingen.

Schuldeisers hebben niets te maken met jullie afspraken, ongeacht of deze in een convenant zijn vastgelegd.

Het is dus verstandig om vooraf met de Bank die jullie de lening – en/of hypotheek hebben verstrekt eerst contact op te nemen.

Bespreek met hen hoe je de bezittingen wil verdelen en of zij daar akkoord mee zijn en dat ook schriftelijk bevestigen.

Zijn jullie van voornemen om uit elkaar te gaan, laat je dan goed voorlichten door een notaris.

Wil je meer informatie; wij houden elke dag inloopspreekuur en kun je kosteloos met ons van gedachte wisselen en advies krijgen hoe te handelen.

About Stichting SHDB